Buturugeni

Buturugeni

Buturugeni (în trecut, Prisiceni-Buturugeni și Buturugeni-Prisiceni) este o comună în județul Giurgiu, Muntenia, România, formată din satele Buturugeni (reședința), Pădureni, Podu Ilfovățului și Poșta.

Comuna se află în nord-estul județului, pe malul drept al Argeșului, la limita cu județul Ilfov. Este străbătută de șoseaua județeană DJ412A, care o leagă spre nord-vest de Grădinari, Ogrezeni și Bolintin-Vale și spre sud de Mihăilești (unde se intersectează cu DN6) și Adunații-Copăceni (unde se termină în DN5).

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Buturugeni se ridică la 4.079 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 4.144 de locuitori.[1] Majoritatea locuitorilor sunt români (89,11%), cu o minoritate de romi (6,2%). Pentru 4,68% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.[2] Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (91,79%), cu o minoritate de baptiști (2,43%). Pentru 4,56% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Lasă un răspuns