Clejani

Clejani

Clejani este o comună în județul Giurgiu, Muntenia, România, formată din satele Clejani (reședința), Neajlovu, Podu Doamnei și Sterea.

Comuna se află în vestul județului, pe malurile Neajlovului, aproape de limita cu județul Teleorman. Este străbătută de șoseaua națională DN61, care leagă Găeștiul de Ghimpați. Din acest drum, la Clejani se ramifică șoseaua județeană DJ411, care duce spre est la Bulbucata, Iepurești (unde se intersectează cu DN6), Singureni, Călugăreni (unde se intersectează cu DN5), Comana (unde începe un traseu comun cu DN5A până la Hotarele) și mai departe în județul Călărași la Radovanu și Chirnogi (unde se termină în DN41).

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Clejani se ridică la 3.809 locuitori, în creștere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 3.448 de locuitori.[1] Majoritatea locuitorilor sunt români (78,55%), cu o minoritate de romi (16,15%). Pentru 5,28% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.[2] Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (89,63%), cu o minoritate de penticostali (4,04%). Pentru 5,62% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Lasă un răspuns