Grădinari

Grădinari

Grădinari (în trecut, Grădinari-Fălcoianca) este o comună în județul Giurgiu, Muntenia, România, formată din satele Grădinari (reședința), Tântava și Zorile.

Comuna se află în nord-estul județului, pe malurile Argeșului, la limita cu județul Ilfov. Este străbătută de șoseaua județeană DJ412A, care o leagă spre sud-est de Buturugeni, Mihăilești (unde se intersectează cu DN6) și Adunații Copăceni (unde se termină în DN5), și spre nord-vest de Ogrezeni și Bolintin-Vale. De asemenea, prin nordul comunei (satul Tântava) trece șoseaua județeană DJ401A, care duce spre nord la Bolintin-Deal și spre sud-est în județul Ilfov la Domnești, Clinceni, Bragadiru (unde se intersectează cu DN6), Măgurele, Jilava (unde se intersectează cu DN5) și Vidra.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Grădinari se ridică la 3.578 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 3.801 locuitori.[1] Majoritatea locuitorilor sunt români (96,37%). Pentru 2,96% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.[2] Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (95,11%), cu o minoritate de baptiști (1,01%). Pentru 3,13% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Lasă un răspuns